Historie

Op 28 maart 1958 werd de Zwijndrechtse Lawn Tennis Club opgericht. In een periode dat er in de gemeente Zwijndrecht grote behoefte bestond aan het in verenigingsverband beoefenen van de tennissport staken een aantal heren de koppen bij elkaar en was het ontstaan van DDH een feit.

De heer De Jongste trad als eerste voorzitter aan en was uiteraard nauw betrokken bij de oprichting van de vereniging. DDH vond haar eerste locatie aan De Lus. De vereniging zou daar tot 1973 blijven. Gedwongen door nieuwbouw, maar ook omdat de vereniging bleef groeien werd in 1973, een nieuw clubgebouw annex tennispark geopend aan ons huidige adres: Bakesteinsezoom 3 te Zwijndrecht.

De heer De Jongste verrichtte als oud-voorzitter de openingshandelingen. Een ingemetselde tegel in ons clubgebouw is de stille getuige van de plechtigheden die met deze opening gepaard gingen.

In onze clubvlag treft u drie zogenaamde heugels aan. Deze heugels vinden zijn oorsprong in het ontstaan van de gemeente Zwijndrecht. De gemeente Zwijndrecht is ontstaan na een aantal samenvoegingen van dorpen in de tweede helft van de 19e eeuw. De eerste economische activiteit bestond uit het winnen van zout uit de toen nog zoutwater rivier de Maas. Het water werd verzameld in grote zoutpannen die boven het vuur werden gehangen middels enorme stalen heugels. Drie van deze heugels zijn ook terug te vinden in het Zwijndrechts gemeentewapen. Een kopie van zo’n heugel hangt in ons clubgebouw. Ook in het clublogo treft u deze heugels aan.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 610 0705

Tennisvereniging ZLTC De Drie Heugels

Oude Stationsweg 3(Postbus 447, 3330 AK)
3335 KJ Zwijndrecht

KVK-nummer

23058484